Gipsplaat plafond en verlaagd plafond

Gipsplaat plafond en verlaagd plafond bij C&C. Voor het professioneel afwerken van een ruimte kun je niet om een strak plafond heen. Een net plafond maakt een enorm verschil in hoe een ruimte eruit ziet. Bij C&C Stucadoors kun je terecht voor het vakkundig afwerken van plafonds met gipsplaten. Maar ook het verlagen van plafonds zodat er isolatie, verlichting of leidingen kunnen worden weggewerkt, kan C&C Stucadoors voor je verzorgen.

Gratis offerte ontvangen voor het plaatsen van een gipsplaat plafond? Neem contact op met de specialisten van C&C Stucadoors.

Gipsplaat plafond en verlaagd plafond

Een gipsplaat plafond bestaat uit gipsplaten die op een metalen of houten frame zijn gemonteerd. Met deze platen zal het plafond er mooi strak uit komen te zien. Alle oneffenheden worden weggewerkt en het plafond wordt een vlak geheel. Daarom zijn gipsplaten ook geschikt om beschadigde plafonds te herstellen.

Gipsplafonds bestaan uit gipsplaten met een hoge concentratie glasvezels. Hierdoor hebben de gipsplaten een hogere brandwerendheid. Tegenwoordig is dit vaak een vereiste bij een renovatie of nieuwbouwproject.

Bovendien zijn gipsplaten voor het plafond vaak dunner als gipsplaten die worden gebruikt voor muren.

Soorten gipsplafonds

Wij kunnen verschillende soorten gipsplafonds vakkundig voor je installeren. Hierbij is er keus uit twee verschillende type gipsplaten.

  • Vochtwerende plafondplaten
  • Gewone plafondplaten

Vochtwerende plafondplaten zijn het meest geschikt voor vochtige ruimtes zoals het toilet of de badkamer. Deze platen hebben een waterafstotende laag zodat het vocht niet in de plaat kan trekken.

Gewone plafondplaten worden gebruikt in ruimtes met minder vocht, zoals de slaapkamer, woonkamer en keuken. Of je nu een recht of schuin plafond hebt, deze gips plafondplaten kunnen op alle oppervlakken worden gemonteerd.

Wil je meer informatie over het aanbrengen van een gipsplaten plafond? Neem dan contact op met C&C Stucadoors voor een gratis offerte op maat.

Verlaagd plafond maken

Met gipsplaten kun je niet alleen een plafond strak afwerken, maar is het ook mogelijk om het plafond te verlagen. Een verlaagd plafond, ook wel vals plafond genoemd, wordt onder het bestaande plafond geplaatst. Vaak wordt het nieuwe plafond zo’n 5 tot 10 centimeter lager geplaatst.

Verlaagd plafond in de badkamer nodig? Of een verlaagd plafond in de keuken? C&C Stucadoors heeft de vakmensen voor deze klus.

Voordelen verlaagd plafond

Een van de bijkomende voordelen van het laten verlagen van een plafond, is dat het ervoor zorgt dat een ruimte knusser aanvoelt. Er is minder loze ruimte en je bovendien kunnen besparen op stookkosten omdat je de ruimte sneller kunt verwarmen.

Daarnaast is het mogelijk om een extra isolatielaag toe te voegen of verlichting aan te leggen. Ook elektra buizen en leidingen kunnen netjes worden weggewerkt. Verder zorgt een verlaagd plafond ook voor geluidsdemping.

Gratis offerte

Gipsplaten plafonds en het verlagen van plafonds is voor ons altijd maatwerk. De prijs is namelijk afhankelijk van een groot aantal factoren zoals de ruimte, eventuele (led) verlichting, het weghalen van het oude plafond etc. Wij komen dan ook graag, geheel vrijblijvend, langs voor het maken van een offerte op maat.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met C&C Stucadoors voor een gipsplaat plafond of verlaagd plafond. Bel naar +31 6 45 00 81 23 of stuur een email naar info@cencstucadors.nl. Wij werken graag een vrijblijvende offerte op maat voor je uit.