Spachtelputz voor muren en plafonds

Een spachtelputz afwerking aan laten brengen op jouw muren en plafonds? Het vakwerk van onze stukadoors maakt jouw woning af. Deze stijlvolle wandafwerking kan de basis vormen van jouw interieur.

Wil je een offerte ontvangen voor spachtelputz op muren en plafonds? Neem dan contact op met onze vakmensen. 

Wat is spachtelputz voor muren en plafonds?

Spachtelputz is een type wandafwerking met een korrelstructuur. Het is een van de soorten sierpleister dat zowel een grove structuur als een fijne structuur kan hebben. Het materiaal bestaat uit een mengsel van bindmiddel op basis van marmerkorrels en kunststof. Hierdoor is het makkelijk te bewerken en kan het in een laag van één tot vier millimeter worden aangebracht.

Spachtelputz wordt met de hand aangebracht en is geschikt voor wanden en plafonds. Stucen met spachtelputz is vakwerk en daarom kun je dit het beste laten uitvoeren door een professionele stukadoor. Onze stukadoors in de regio Sprundel, Breda en Roosendaal kunnen dit perfect voor je uitvoeren.

Spachtelputz voor muren en plafonds in kleur aanbrengen

Spachtelputz kan in iedere gewenste kleur worden aangebracht en hoeft niet over geschilderd te worden en dat scheelt natuurlijk veel werk!

Daarnaast is dit type stucwerk ook erg kleurvast. Mocht er ooit een beschadiging ontstaan, dan blijft de kleur hetzelfde. Hierdoor kan het ook niet afbladderen. De kleur zit namelijk in het materiaal zelf en niet alleen op de toplaag.

Iedere RAL of NCS kleur kan worden gekozen voor het aanbrengen van deze soort sierpleister. Zo zit er altijd wel een kleur tussen die past bij jouw voorkeur en inrichting.

Gratis offerte ontvangen voor het aanbrengen van spachtelputz in kleur? Wij komen graag bij je langs. Neem voor een afspraak contact op met: +31 6 45 00 81 23, info@cencstucadoors.nl

Werkwijze spachtelputz aanbrengen

Wanneer je spachtelputz wilt laten aanbrengen, dan is het belangrijk dat de muren volledig vlak zijn. Alle oneffenheden moeten worden weggewerkt. Dit kan bijvoorbeeld met pleisterwerk waarna de sierpleister zorgt voor een strakke afwerking.

Spachtelputz kan fijn of grof worden aangebracht. Welke soort je ook kiest, de stukadoor zal altijd starten met een voorstrijkmiddel zodat de korrels goed kunnen hechten. Na het aanbrengen van de spachtelputz moet het geheel ongeveer twee dagen drogen voordat het huis weer bewoond kan worden.

Voordelen van spachtelputz

Spachtelputz heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere manieren van stucen.

Allereerst is het sierpleister stoot- en boenvast. Het is een stevig materiaal dat flink wat kan hebben voordat krassen en stoten zichtbaar worden. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld kleine kinderen in huis hebt.

Stel dat er vlekken op de muren komen, dan kun je deze eenvoudig verwijderen met een zachte borstel en wat lauw water. Het heeft weinig onderhoud nodig en blijft jarenlang mooi. En mocht je toch wat oneffenheden willen bijwerken, dan kun je spachtelputz repareren.

Prijs van spachtelputz

Het laten aanbrengen van spachtelputz is maatwerk. Daarom kunnen wij pas een prijsopgave geven wanneer we in kaart hebben gebracht wat de situatie is.

De gemiddelde kosten voor het aanbrengen van spachtelputz lopen nogal uiteen. De prijs per vierkante meter voor wanden is gemiddeld €14. De prijs voor het aanbrengen van spachtelputz op het plafond is gemiddeld €16 per vierkante meter. Je kunt besparen op de kosten van spachtelputz door grote oppervlakten in één keer te laten stucen.

Wil je weten wat de exacte kosten zijn voor het stucen van jouw woning? Vraag dan een offerte op maat aan. We bespreken graag de mogelijkheden met je.

Heb je vragen over spachtelputz voor muren en plafonds? Of ben je benieuwd wat C&C Stucadoors voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op via +31 6 45 00 81 23, info@cencstucadoors.nl of vul ons terugbelformulier in.